Govroam voor gemeenten

Govroam staat voor government roaming. Het maakt deel uit van de ontwikkeling van de Gemeentelijke Gemeenschappelijke Infrastructuur (GGI). De dienst maakt het mogelijk veilig in te loggen op een bestaand wifi-netwerk bij alle gemeenten, gemeentelijke samenwerkingsverbanden en overige publieke organisaties die aangesloten zijn bij Govroam. Het is uitsluitend voor gebruikers in de publieke sector. Gebruikers kunnen via Govroam inloggen met de inlognaam en -code die zij van hun organisatie hebben ontvangen. De wifi-netwerken voldoen aan de beveiligingsstandaard WPA2 Enterprise.

Doel van dit product

Het doel van Govroam is zowel veiligheid als gemak. Govroam biedt een veilige inlog op internet. Daarnaast is het gemakkelijk omdat de eigen inloggegevens worden gebruikt en geen gebruik gemaakt hoeft te worden van een specifiek wachtwoord. Eenmaal ingelogd, wordt aangeraden om een VPN-verbinding op te zetten. Govroam en VPN samen zorgen voor veilig mobiel internetten.

Film Govroam

Benieuwd welke gemeenten meedoen, bekijk dan de interactieve Govroam kaart met deelnemende gemeenten en samenwerkingsverbanden.

Meer weten: Govroam voor gemeenten