GGI-Netwerk

De dienst GGI-Netwerk-basis betreft de IP-connectiviteit voor digitale communicatie tussen de bij Diginetwerk aangesloten partijen. Deelnemers aan GGI-Netwerk-basis kunnen deze dienst gebruiken voor onder meer berichtenverkeer tussen systemen van aangesloten partijen en voor het gebruik van webdiensten die aangesloten partijen via Diginetwerk aanbieden.

Diginetwerk is een van het internet afgesloten netwerk met alleen bekende (trusted) partijen. Diginetwerk is verzameling van besloten netwerken die, door onderlinge afspraken en de implementatie van de Diginetwerkuitgangspunten, functioneert als één virtueel netwerk voor de aangesloten organisaties. GGI-Netwerk-basis is specifiek bedoeld voor gemeenten en gemeentelijke samenwerkingsverbanden.

De dienst GGI-Netwerk-basis wordt aangeboden in verschillende varianten wat betreft snelheid, beschikbaarheidsniveau en koppelvlak. De varianten zijn beschreven in de PDC (product/diensten catalogus) bij VodafoneZiggo.

De dienst GGI-Netwerk-basis via Aansluitvoorziening betreft de IP-connectiviteit voor digitale communicatie tussen de bij Diginetwerk aangesloten partijen via GGI-Netwerk-basis. Deelnemers aan GGI-Netwerk-basis kunnen deze dienst gebruiken voor onder meer berichtenverkeer tussen systemen van aangesloten partijen en voor het gebruik van webdiensten die aangesloten partijen via Diginetwerk aanbieden. De partijen die gebruik maken van deze dienst worden aangesloten via speciaal beschikbaar gestelde voorziening met aansluitpunten.

Meer informatie over GGI-Netwerk op vngrealisatie.nl.