Webinar GGI-Veilig: DDI-Management als oplossing voor vereenvoudigd beheer op 5 juli

Op 5 juli houdt VNG Realisatie in het kader van GGI-Veilig een webinar over DDI-Management. Dit is het eerste webinar in een serie van drie. In elk van deze behandelt een van de leveranciers een zelfgekozen product/dienst uit het portfolio van Aanvullende security producten/diensten. Leverancier Telindus bijt het spits af met DDI-Management. In september volgen KPN met CASB en Protinus met Vulnerability Management. U ontvangt hiervoor nog de uitnodiging.

Het webinar begint om 11.00 en duurt tot 12.00 uur.

• 11.00 uur – Welkom (VNG Realisatie)
  • 11.05 uur – Telindus stelt zich voor
  • 11.10 uur – DDI Management (Telindus)
  • 11.40 uur – Beantwoording vragen uit de chat (Telindus)
  • 11.55 uur – Afsluiting door VNG Realisatie

DDI Management

Gedreven door wereldwijde digitale transformatie ondernemen veel Nederlandse gemeenten allerlei innovatieve initiatieven op het domein van Virtualisatie, Cloud of Software Defined Network (SDN). Deze initiatieven gaan gepaard met een enorme groei van nieuwe apparaten (Mobility, BYOD, IOT) die verbinding maken met het organisatienetwerk. De ervaring leert echter dat met deze ontwikkeling de complexiteit en de veiligheidsrisico’s navenant meegroeien.

De uitdaging van de IT-afdeling

IT-afdelingen kampen met beperkte zichtbaarheid, tijdverspilling, configuratiefouten en klachten over slechte gebruikerservaring. Een concrete uitdaging in deze context is het beheer van netwerk resources. Veel IT-afdelingen gebruiken een spreadsheet waarmee zij handmatig IP-adressen administreren. Maar daarmee riskeren zij configuratiefouten. Anderen gebruiken een losse IPAM (IP Address Management) oplossing om IP-adressen te beheren. Dit biedt organisaties een basis inventaris voor het IP-resourcebeheer. Het nadeel is dat de functies DNS (Domain Name System) en DHCP (Dynamic Host Configuration Protocol) nog steeds afzonderlijk moeten worden beheerd en gesynchroniseerd, vaak vanuit verschillende management consoles van verschillende leveranciers. Tevens is DNS verkeer het primaire kanaal voor 78% van de DDoS aanvallen 91% voor malware-distributie, command & control en gegevens exfiltratie.

DDI als dé oplossing voor vereenvoudigd beheer

Er is een geweldige manier om het beheer van uw netwerkbronnen te vereenvoudigen: DDI. DDI is het fundament van elk IP-gebaseerd netwerk dat DNS (Domain Name System) -, DHCP (Dynamic Host Configuration Protocol) – en IPAM (IP Address Management) functies integreert. Met DDI als oplossing wordt IP-administratie gecombineerd met het gesynchroniseerd beheer van DNS en DHCP. Op een veilige, gecentraliseerde en geautomatiseerde manier.

Key take-aways

Na dit webinar leer je hoe je met behulp van DDI:

• Efficiënter werkt en foutloos configureert (DDI levert 80% tijdwinst op met netwerkbeheer)
  • Het beheer van DNS- en DHCP-services van verschillende leveranciers gecentraliseerd en gesynchroniseerd kunt uitvoeren.
  • Inzicht krijgt in alle IP-bronnen en assets op je netwerk.
  • Gebruikers kunt beschermen tegen onbeveiligde DNS-verzoeken (zoals ransomware).
  • P-beheer kunt uitbreiden met securitybeleid voor bijvoorbeeld Network Access Control (NAC) of BIV-classificatie
  • De mogelijkheden krijgt om te koppelen met Automation & Orchestration oplossingen of met ITSM-oplossingen.

Graag tot 5 juli!

Voor wie is dit webinar bedoeld?

Dit is een webinar voor technische functieprofielen in IT en security. Bijvoorbeeld: CISO, Security Officer, Security Engineer, Risk & Compliance Officer, IT-Manager.

U kunt zich hier inschrijven. Een week van te voren ontvangt u de link waarmee u het webinar kunt bijwonen.

Registreer nu